back arrow button
Nazad na blog

Priča Maje Liković

1. Kako si saznala za DMSKŽ?

Saznala sam za Društvo multiple skleroze Karlovačke županije od obiteljskog prijatelja koji je već bio učlanjen. On mi je prenio informaciju kako tamo mogu pronaći podršku. Prvi susret s tajnicom Društva je protekao vrlo toplo i dovoljno ohrabrujuće da se učlanim i tu ostanem jer sam osjetila pripadnost, a moje roditelje je ohrabrila za suživot s MS-om.

2. Da li ti je i kako udruga pomogla?

Udruga mi je pomogla puno, posebice podrška tajnice Društva na samom početku dijagnoze kada je trebalo i moje roditelje upoznati s istom. Kasnije sam kroz udrugu razvila mnoga prijateljstva, obavljala fizikalne terapije te se priključivala aktivnostima Društva koje su mi otvorile mnoge daljnje prilike u životu.

3. Da li bi preporučila i drugima koji boluju od MS da se učlane u udrugu?

Učlanjenje u Društvo multiple skleroze Karlovačke županije bih preporučila svim osobama s multiplom sklerozom u našoj županiji jer će im biti dostupne informacije na lokalnoj razini, podrška neupitna te mnoštvo prijateljstva, zagrljaja, pripadnosti i ljubavi, ali i ukoliko se netko ne žele učlaniti, u redu je jer Društvo multiple skleroze Karlovačke županije je tu za sve osobe s MS i njihove obitelji koje im se obrate za podršku, savjet i informaciju.